UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Sudjelovali smo na radionici Programa suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska

U ponedjeljak 22.02. u Opatiji održana je informativna radionica za prijavitelje na Programu Interreg Slovenija-Hrvatska. Organizatori su Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku i Zajedničko tajništvo Slovenija-Hrvatska.

Delavnici_Rogaska_Slatina_in_Opatija-3-minRadionica je trajala od 10 do 15 sati, a prvi dio obuhvaćao je predstavljanje programa i javnog poziva, informacije o prihvatljivosti troškova kao i priloge u samom prijavnom obrascu.

 

 

U drugom dijelu detaljno je predstavljen elektronički sustav za praćenje (eMS) i obrazac za prijavu. Radionica je vođena na slovenskom jeziku uz simultano prevođenje na hrvatski putem slušalica te je općenito bila na veoma visokom nivou.

Prekogranični program suradnje Interreg SI-HR sufinancira Europski fond za regionalni razvoj (EFRR) u sklopu cilja Europske teritorijalne suradnje (ETS) koja podupire prekograničnu suradnju između Slovenije i Hrvatske u razdoblju od 2014. – 2020. Programsko područje uključuje 17 statističkih regija u Sloveniji i županija u Hrvatskoj.

Programsko područje prekogranične suradnje

Programsko područje prekogranične suradnje

Ukupan cilj programa suradnje jest promicati održivo, sigurno i vitalno granično područje njegovanjem pametnih pristupa očuvanju, mobilizaciji i upravljanju prirodnim i kulturnim izvorima u korist ljudi koji žive i rade ili posjećuju područje.

UPRIS bi mogao sudjelovati kao projektni partner u Investicijskom prioritetu 6c: Očuvanje, zaštita, promidžba i razvoj prirodne i kulturne baštine te Specifičnom cilju: Aktivno očuvanje baštine kroz održiv turizam. Prvi poziv za dostavu projektnih prijedloga završava sredinom ožujka dok će drugi, na koji se planiramo prijaviti, biti raspisan tijekom jeseni. U međuvremenu ćemo tražiti projektne partnere, ali i detaljnije razrađivati našu ideju o kojoj ćemo nešto više reći kada se definira suradnja s prije spomenutima.

logotip-nova

 

error: Content is protected !!