UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Osnivači

Zvonko Bumber, prof.
Zvonko Bumber

Zvonko Bumber

Rođen 1983. u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na zagrebačkom PMF–u 2008. i stekao zvanje profesora geologije i geografije. Tijekom studiranja bio potpredsjednik studenata PMF-a te voditelj nekolicine studentskih projekata. 2004. demonstrator na festivalu znanosti u Zagrebu. Održavao geološke i astronomske radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta u sklopu programa „Škola u prirodi“ na Medvednici i u Novom Vinodolskom od 2001. – 2008. Radio kao stručni suradnik na „Programu zaštite okoliša Šibensko – kninske županije“, u NP Kornati i izdavačkoj kući Alfa d.d. Uspješno savladao poslovnu on-line edukaciju u četiri modula (Upravljanje projektima, Organizacijske vještine, Upravljanje vremenom i Komunikacijske vještine) te stekao certifikat tvrtke Proficiens Academy. Također, završio edukaciju o izradi projekata financiranih iz EU fondova i stekao certifikat Sveučilišta u Rijeci.

Od 2011. zaposlen kao nastavnik geografije u Medicinskoj školi u Rijeci. Oženjen, otac jednog djeteta.

Osnivač i predsjednik Udruge za prirodoslovna istraživanja UPRIS od 2010. Suautor nastavnog sredstva „Geološka zbirka u školi“ koja uključuje zbirku stijena s pratećim priručnikom. Predavač na stručnim aktivima nastavnika geografije u Šibeniku, Splitu, Zadru, Rijeci, Pazinu i Otočcu. Organizator i voditelj projekta „Škola mladih riječkih geologa” 2014. i 2015. za što je dobio zahvalnicu Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke. Voditelj projekta “Škola mladih dubrovačkih geologa 2016.” Gostovao na lokalnim radio postajama i na Županijskoj panorami HRT – a. Pisao popularno znanstvene tekstove za internetski portal www.cudaprirode.com. S različitim projektima sudjelovao na 4. Hrvatskom geološkom kongresu u Šibeniku 2010., HOTWELL’s 5th PNN Conference u Austriji 2010., 1. Hrvatskom speleološkom kongresu u Poreču 2010. i na 5. Hrvatskom geološkom kongresu u Osijeku 2015.

Odlukom Vlade RH izabran za člana Partnerskog vijeća statističke regije Jadranske Hrvatske kao predstavnik udruga koje djeluju na području zaštite okoliša i održivog razvoja na mandat od dvije godine (2016-2018), a vezano za izradu Strategije regionalnoga razvoja RH do kraja 2020.

Odlukom Ureda za udruge Vlade RH izabran za zamjenika člana Odbora za praćenje (MC) programa prekogranične suradnje Interreg sa Slovenijom i Italijom (2014-2020).

2015. osnivač i voditelj udruge “Inovativni projekti” (INO-PRO) kojoj je cilj baviti se društvenim poduzetništvom i savjetovanjem. Odlukom Ureda za udruge Vlade RH izabran za člana Radne skupine za izradu Nacionalne strategije za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2017. – 2021. U prosincu 2016. izabran za poslovnog mentora Startup inkubatora Rijeka.

2017. upisao poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer “Menadžment u javnom sektoru”.

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja od 2. lipnja 2017. imenovan za člana Sektorskog vijeća XV. Matematika, fizika, geografija, geofizika, kemija i biologija kao predstavnik strukovne udruge na mandat od četiri godine. Dobitnik je godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog radnika u 2019./2020. i 2021./2022. šk.god.

2019. objavio Monografiju “Gradovi duhova Hrvatske”, 2022. roman “Uhljeb” i 2023. zbirku pjesama i kratkih priča “Crni toranj”.

Vicko Sviličić, prof.
Vicko Sviličić

Vicko Sviličić

Rođen 1982. u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na zagrebačkom PMF–u 2008. i stekao zvanje profesora geologije i geografije. Održavao geološke radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta u sklopu programa „Škola u prirodi“ na Medvednici.

Od 2010. zaposlen kao nastavnik geografije, geologije, geokemije i mineralogije u Prirodoslovno tehničkoj školi u Splitu te kao nastavnik geografije u Jezičnoj gimnaziji Pitagora. U navedenim školama je ujedno i koordinator u programima Erasmus +. Voditelj je planinarske sekcije „Mosor“ u sklopu koje organizira terensku nastavu za djecu srednjoškolskog uzrasta. Oženjen, otac jednog djeteta.

Osnivač i dopredsjednik Udruge za prirodoslovna istraživanja UPRIS od 2010. Suautor nastavnog sredstva „Geološka zbirka u školi“ koja uključuje zbirku stijena s pratećim priručnikom. Predavač na stručnim aktivima nastavnika geografije u Šibeniku, Splitu, Zadru, Rijeci, Pazinu i Otočcu. S projektom popularizacije geologije u školama sudjelovao na 4. Hrvatskom geološkom kongresu u Šibeniku 2010., HOTWELL’s 5th PNN Conference u Austriji 2010 i na 5. Hrvatskom geološkom kongresu u Osijeku 2015.

Odlukom Vlade RH izabran za zamjenika člana Partnerskog vijeća statističke regije Jadranske Hrvatske kao predstavnik udruga koje djeluju na području zaštite okoliša i održivog razvoja na mandat od dvije godine (2016-2018).

Odlukom Ureda za udruge Vlade RH izabran za člana Odbora za praćenje (MC) programa prekogranične suradnje Interreg s Italijom (2014-2020) čiju je funkciju obnašao do listopada 2017.

error: Content is protected !!