UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Radionice u sklopu projekta “znam-neznam”

U ponedjeljak 12.6. i utorak 13.6. održali smo radionice u partnerskom školama u Rijeci i Puli. Ukupno 24 učenika dobilo je u pisanom obliku nekoliko nastavnih jedinica koje su potom riješili kako bi dobili konačni uvid u težinu pitanja i potrebama prilagodbe prosječnom učeniku.

Učenici OŠ Gornja Vežica, Rijeka

Učenici OŠ Gornja Vežica, Rijeka

Učenici u riječkoj partnerskoj školi dobili su kombinirane ispite. To znači da su dobili na rješavanje gradivo iz predmeta i razreda za koji su se prijavili, ali također i gradivo drugog nastavnog predmeta i razreda. Rezultati su bili za očekivati: vrlo dobar ili odličan uspjeh iz predmeta i razreda za koji su se prijavili, a dobar do vrlo dobar uspjeh iz ostalih. Od ukupno 16 ispita tek jedan je u potpunosti točno riješen, a od 162 pitanja njih 121 je točno. Ovi rezultati su nam dali zaključiti da su zadatci dobro koncipirani te su nas dodatno usmjerili u daljnjem radu.

Učenici OŠ Monte Zaro, Pula

Učenici OŠ Monte Zaro, Pula

Učenici pulske partnerske škole dobili su na rješavanje također kombinirane ispite. Rezultati su bili: vrlo dobar uspjeh iz predmeta i razreda za koji su se prijavili, a dobar uspjeh iz ostalih. Za razliku od riječkih učenika, od ukupno 18 ispita tri su u potpunosti točno riješena, a od 181 pitanja njih 111 je točno.

Valja istaknuti da su učenici ispitivani krajem nastavne godine iz gradiva koje su učili na njezinom početku i sredini.

3Kada objedinimo rezultate obiju škola dolazimo do prosječnog rezultata 7/10 točnih odgovora po učeniku. Smatramo da je to dobar pokazatelj težine pitanja, odnosno da bi učenikovo znanje trebalo odgovarati i njegovoj ocjeni.

Ljeto će za autore, recenzente i lektore biti radno, a s početkom rujna i novom školskom godinom očekujemo izlazak našeg edukativnog portala na adresi www.znam-neznam.info i pripadajuće mobilne aplikacije za Android i IOS pametne mobitele.

error: Content is protected !!