UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Geološka zbirka u đakovačkoj osnovnoj školi

Projekt “Geološka zbirka u đakovačkoj osnovnoj školi” odobren je temeljem Javnog natječaja za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga od interesa za Grad Đakovo u 2018. godini.

Ideja je da tri đakovačke osnovne škole (OŠ Josipa Antuna Ćonlića, OŠ Vladimir Nazor i OŠ Ivan Goran Kovačić) dobiju priliku da njihovi učenici za svoju školu osvoje geološku zbirku. Sve škole će poslati udruzi rad odabranog učenika kojeg će volonteri udruge ocijeniti te na taj način odabrati najbolji rad. Tako bi geološku zbirku osvojila jedna đakovačka osnovna škola.

Projekt uključuje nabavu nastavnog sredstva iz geografije “Geološku zbirku u školi”, tisak pripadajućeg tvrdoukoričenog priručnika, predavanje predsjednika udruge učenicima škole na satu geografije i izradu nastavne pripreme za rad sa zbirkom te pripadajuće powerpoint prezentacije.

Ciljane skupine su nastavnici geografije đakovačkih osnovnih škola gdje bi jedna od njih ovim projektom dobila novo nastavno sredstvo te troje učenika uključenih u projekt kroz izradu crteža ili pisanoga rada. Krajnji korisnici su generacije učenika pobjedničke škole na području Grada Đakova koje će ovim projektom dobiti novo sredstvo u nastavi geografije. Uzevši u obzir trajnost ovog nastavnog sredstva i prosječan broj učenika u jednoj školi, dolazimo do brojke oko 300 učenika koji će u narednoj školskoj godini 2018./2019. koristiti Geološku zbirku u nastavi geografije i drugih srodnih prirodoslovnih predmeta. Također, možemo reći da će po završetku projekta u budućnosti, zbog trajnosti same zbirke, svaki treći učenik u Đakovu imati kontakt s ovim nastavnim sredstvom.

Veselimo se uručenju zbirke i predavanju koje će biti održano tijekom svibnja.

error: Content is protected !!