UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Dubrovačko-neretvanska županija odobrila projekt “Geoškola DNŽ-a”

Putem “Javnog natječaja za sufinanciranje projekata/programa udruga iz područja zaštite okoliša i prirode za 2020.”, Dubrovačko-neretvanska županija donijela je Odluku o financiranju UPRIS-ovog projekta “GEOškola DNŽ-a”.

U sklopu projekta, izradit će se dvije geološke zbirke s pripadajućim priručnikom i zidnom geološkom kartom Hrvatske mjerila 1:300 000 (osigurao projektni partner Hrvatski geološki institut). Sve škole koje već ne posjeduju geološku zbirku će poslati udruzi rad odabranog učenika kojeg će volonteri udruge, stručnjaci iz geologije i geografije, ocijeniti te na taj način odabrati dva najbolja rada. Tako bi geološku zbirku osvojile dvije škole na području županije, odnosno jedna osnovna i jedna srednja škola.

Učenički radovi mogu biti:

a) crtež na temu planeta Zemlje i geologije (minerali, otoci, planine…)

ili

b) pisani rad na temu geologije Hrvatske ili planeta Zemlje općenito (ovaj rad ne smije biti seminarskog ili referatskog tipa već njime treba dominirati osobno poimanje i shvaćanje izgleda i krhkosti planeta na kojemu živimo)

Geološku zbirku prate:

a) Priručnik na 60 stranica (tvrdoukoričen i u boji)

b) geološka karta Hrvatske s pratećim tumačem (dimenzije 2 x 2 metra)

c) nastavna priprema za izvođenje nastavnog sata s geološkom zbirkom

Zahvaljujemo Županiji na ponovnom ukazanom povjerenju te se veselimo projektu koji će započeti u rujnu, a završiti u studenom 2020. godine.

error: Content is protected !!