UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Škola mladih varaždinskih geologa 2017.

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina objavio je Odluku “Javnog poziva za prijavu projekata/programa udruga u području odgoja i obrazovanja od javnih potreba za Grad Varaždin u 2016. godini”. Među odabranim projektima se našla i UPRIS-ova “Škola mladih varaždinskih geologa 2017.” Kao što je u prethodnim obavijestima najavljeno, projekt je zamišljen kao nastavak uspješno provedenih škola u Rijeci 2014. i 2015. te u Dubrovniku 2016. godine.

UPRIS će na navedenom projektu surađivati s projektnim partnerom Drugom gimnazijom Varaždin i tamošnjom nastavnicom geografije i doktorandicom geologije Teom Novaković, sedam varaždinskih osnovnih škola  kao i s upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada. Tea je članica UPRIS-a i bit će voditeljica svih radionica. Projektom je predviđeno uključivanje po jednog učenika iz svake osnovne škole koji bi istu i predstavljao. Sve radionice će se održavati u prostorima gimnazije. Po završetku radionica provest će se natjecanje koje će odlučiti školu koja će osvojiti naše nastavno sredstvo “Geološku zbirku u školi”. Također, zbirku će dobiti i Druga gimnazija Varaždin kao zahvalu za suradnju i organizaciju radionica.

Zahvaljujemo se Gradu na ukazanom povjerenju te se veselimo projektu koji će započeti već ovaj mjesec dok će radionice s učenicima započeti u ožujku, a završiti u travnju 2017. godine.

error: Content is protected !!