UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Prijavili smo tri nova projekta za financiranje!

Tijekom rujna prijavili smo tri projekta na natječaje jedinica lokalne samouprave i državne uprave. Prijavljen je nastavak prošlogodišnjeg “Škola mladih dubrovačkih geologa 2017.” gdje bi ostvarili suradnju sa srednjim školama na području Dubrovnika. Ukupno ih je osam uključujući i partnersku gimnaziju Dubrovnik. Za razliku od prošlogodišnjih osnovnih škola, tri najuspješnije srednje škole na završnom natjecanju dobile bi našu geološku zbirku. Voditeljica radionica bila bi naša članica Anela Bećir Kljunak koja je uspješno provela prošlogodišnji projekt.

375px-dubrovnik_grb_svg

Na ovaj način bi zaokružili projekt u Dubrovniku kao što to napravili s Rijekom 2014. i 2015. Rezultati bi trebali biti poznati tijekom prosinca, a ukoliko projekt bude odobren početak radionica predviđen je za ožujak 2017.

Nakon zapadne Rijeke i južnog Dubrovnika, želja nam je prebaciti se na sjever Hrvatske. Zbog toga smo se javili na natječaj Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina iz područja odgoja i obrazovanja. Projekt “Škola mladih varaždinskih geologa 2017.” uključio bi sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad,      a             provodio                bi se u Drugoj gimnaziji Varaždin, školi koja nam je projektni partner.

hrvz-vz8x11Tamošnja nastavnica geografije i članica UPRIS-a Tea Novaković, inače doktorandica geologije, provodila bi radionice i imala ulogu izvoditelja projektnih aktivnosti. Nadamo se da će Grad prepoznati naš projekt i odobriti financiranje o čemu bi trebali biti obaviješteni tijekom listopada ili studenog dok bi se radionice počele provoditi u ožujku.

Treći projekt kojega smo prijavili je “www.geograf.hr”, a prijavljen je na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u području popularizacije znanosti. Zbog zaštite autorskih prava naših članova koji su osmislili ovaj projekt, više detalja iznijet ćemo ukoliko isti bude odobren za financiranje o čemu bi informaciju trebali dobiti do kraja godine.

 headd

 

error: Content is protected !!