UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Natječaj za projekte usmjerene mladima Ministarstva socijalne politike i mladih

Prijavili smo projekt Mineraloška zbirka RH kao nastavno sredstvo u školama na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih za projekte usmjerene mladima. Naziv prioritetnog područja pod kojim smo se prijavili je A.4. Osposobljavanje za (društveno) poduzetništvo i samozapošljavanje.

LOGO-6

Pokretanjem inovativnih projekata poput mineraloške zbirke RH koje bi predstavljale novo sredstvo u nastavi kemije u osnovnim i srednjim školama, dajemo priliku mladim stručnjacima tek proizašlim s fakulteta da se uhvate u koštac s tržištem rada. Ciljana skupina su mladi članovi naše udruge, a krajnji korisnici su učenici svih hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Projekt će primjerom dobre prakse uvesti inovativni proizvod koji će kratkoročno poslužiti povećanju mogućnosti samozapošljavanja i dugoročno povećanju zanimanja za prirodne znanosti.

Izradilo bi se 50 mineraloških zbirki od kojih bi 18 dodijelili na državnom natjecanju iz kemije školama čiji su učenici osvojili prva tri mjesta (7. i 8. osnovne i 1.-4. srednje škole). Ostalih 32 bi predstavnici UPRIS-a prezentirali na županijskim stručnim vijećima kemije po cijeloj Hrvatskoj čime bi se postigla održivost projekta po isteku financiranja od strane MSPM-a.

Dat će se poticaj budućim generacijama da nastave s kvalitetnim radom, približit će se prirodne znanosti svim učenicima škola koje sudjeluju u projektu, usmjerit će se njihov interes na istraživanje i proučavanje prirodne baštine Republike Hrvatske, ali će se i obogatiti nastavnički kabineti s novim nastavnim sredstvom.

Voditelj projekta je naš član Matija Lulić, diplomirani inženjer geologije, a projekt bi se provodio u partnerstvu s Hrvatskim geološkim institutom.

Rezultate natječaja očekujemo tijekom listopada.

Natječajna dokumentacija

Natječajna dokumentacija

Napomena: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je 14. studenog 2016. Odluku temeljem koje nismo financirani. Od preko 200 prijava financiran je tek 51 projekt, a postigli smo 44 boda od potrebnih 60 za dodjelu potpore. Projekt planiramo prijavit na sljedeći natječaj MZO-a u 2017. godini.

error: Content is protected !!