UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

1. sjednica Odbora za praćenje Programa INTERREG SLO-HR

Radni materijali

Radni materijali

U ponedjeljak 4. travnja u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je pripremni sastanak hrvatskih predstavnika Odbora za praćenje Programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. Tema sastanka bila je usuglašavanje stava oko tema koje će biti predmet diskusije i odobrenja na drugom sastanku Odbora za praćenje.

Predsjednik UPRIS-a Zvonko Bumber izabran je u Odbor kao savjetodavni član bez prava glasa u svojstvu predstavnika udruga koje djeluju u području zaštite okoliša. Odbor za praćenje ili Monitoring committee (MC) upravlja programom, nadzire kvalitetu i učinkovitost njegove provedbe i odlučuje o odobrenju ili odbacivanju financiranja projekta. Sastavljen je od predstavnika obiju zemalja članica, Hrvatske i Slovenije. Popis članova Odbora dostupan je na službenim stranicama programa ovdje

Sljedeći ponedjeljak, 11. travnja u Lovranu, održan je 2. sastanak Odbora za praćenje. Sastanak je trajao od 10 do 16 sati, a obuhvatio je predstavljanje strateških projekta, pregled pristiglih prijava i raspravu o promociji programa.

Po završetku sastanka dogovoren je 3. sastanak Odbora za praćenje u drugoj polovici kolovoza u Sloveniji gdje će se donijeti odluka o financiranim projektima u sklopu prvog poziva.

Odbor za praćenje (MC)

Odbor za praćenje (MC)

error: Content is protected !!