UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Projekt “znam-neznam” odobren za financiranje!

Na temelju prigovora UPRIS-a na Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u šk.god. 2016./2017., dana 9. veljače Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni navedene gdje je naš prigovor uvažen. Time smo četvrtu godinu zaredom financirani ovim natječajem što nas posebno veseli jer smo na taj način osigurali prepoznatljivost i kontinuitet djelovanja udruge u području izvaninstitucionalnog obrazovanja.

U petak 24. veljače u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja potpisali smo Ugovor. Predočili smo izmijenjen obrazac proračuna jer smo dobili manje sredstava od prvotno zatraženih. Svejedno, uspjeli smo osigurati potrebne ljudske kapacitete za rad na pitanjima za mobilnu aplikaciju i web stranicu. Oni su:

  • Zvonko Bumber, prof. geologije i geografije = autor geografije 5.-8. razreda i voditelj projekta
  • Tamara Mezga, prof. biologije = autor prirode i biologije 5.-8. razreda
  • Slavenka Žuža, prof. fizike i kemije = autor kemije 7. i 8. razreda
  • Karmen Benazić, prof. fizike i kemije = autor fizike za 7. razred
  • Jelena Katić, prof. fizike = autor fizike za 8. razred
  • Ira Šarić Bumber, dipl.uč. = recenzent i lektor pitanja i odgovora

Da podsjetimo, web stranica i mobilna aplikacija bit će rađene prema udžbenicima Školske knjige, najveće izdavačke kuće u Hrvatskoj te im zbog te činjenice predviđamo velik broj korisnika. Pitanja i odgovore te konačno i aplikaciju, testirat će učenici dviju partnerskih škola: OŠ Gornja Vežica iz Rijeke i OŠ Monte Zaro iz Pule.

Web stranica i aplikacija trebale bi biti gotove tijekom lipnja kada krećemo u intenzivnu promociju za sljedeću školsku godinu.

error: Content is protected !!