UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Geološka zbirka u splitskim osnovnim školama

Projekt “Geološka zbirka u splitskim osnovnim školama” odobren je temeljem Javnog poziva za predlaganje programa u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece za 2020. godinu od strane Grada Splita.

Ideja je da 26 splitske osnovne škole dobiju priliku da njihovi učenici za svoju školu osvoje geološku zbirku. Sve škole će poslati udruzi rad odabranog učenika kojeg će volonteri udruge ocijeniti te na taj način odabrati najbolji rad. Tako bi geološku zbirku osvojila jedna splitska osnovna škola.

Projekt uključuje nabavu nastavnog sredstva iz geografije “Geološku zbirku u školi”, tisak pripadajućeg tvrdoukoričenog priručnika i izradu nastavne pripreme za rad sa zbirkom s pripadajućom powerpoint prezentacijom.

Ciljane skupine su nastavnici geografije splitskih osnovnih škola gdje bi jedna od njih ovim projektom dobila novo nastavno sredstvo te njihovi učenici uključenih u projekt kroz izradu crteža ili pisanoga rada. Krajnji korisnici su generacije učenika pobjedničke škole na području Grada Splita koje će ovim projektom dobiti novo sredstvo u nastavi geografije. Uzevši u obzir trajnost ovog nastavnog sredstva i prosječan broj učenika u jednoj školi, dolazimo do brojke oko 500 učenika koji će u narednoj školskoj godini 2020./2021. koristiti Geološku zbirku u nastavi geografije i drugih srodnih prirodoslovnih predmeta.

Veselimo se projektu koji će biti proveden do kraja 2020. godine.

error: Content is protected !!