UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Šibensko-kninska županija odobrila projekt “Geoškola ŠKŽ-a”

Putem “Javnog natječaja za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2020. godinu s područja zaštite okoliša i prirode”, Šibensko-kninska županija donijela je Odluku o financiranju UPRIS-ovog projekta “GEOškola ŠKŽ-a”.

U sklopu projekta, izradit će se zbirka s pripadajućim priručnikom i zidnom geološkom kartom Hrvatske mjerila 1:300 000 (osigurao projektni partner Hrvatski geološki institut). Ideja je da osnovna i srednje škole ŠKŽ-a dobiju priliku da njihovi učenici za svoju školu osvoje geološku zbirku. Sve škole će poslati udruzi rad odabranog učenika kojeg će volonteri udruge ocijeniti te na taj način odabrati najbolji rad. Tako bi geološku zbirku osvojila jedna osnovna ili srednja škola.

Učenički radovi mogu biti:

a) crtež na temu planeta Zemlje i geologije (minerali, otoci, planine…)

ili

b) pisani rad na temu geologije Hrvatske ili planeta Zemlje općenito (ovaj rad ne smije biti seminarskog ili referatskog tipa već njime treba dominirati osobno poimanje i shvaćanje izgleda i krhkosti planeta na kojemu živimo)

Geološku zbirku prate:

a) Priručnik na 60 stranica (tvrdoukoričen i u boji)

b) geološka karta Hrvatske s pratećim tumačem (dimenzije 2 x 2 metra)

c) nastavna priprema za izvođenje nastavnog sata s geološkom zbirkom

Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju te se veselimo projektu koji će započeti u rujnu, a završiti u prosincu 2020. godine.

error: Content is protected !!