UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

Odobren nastavak projekta “znam-neznam”!

Projekt “znam-neznam 2” odobren je za financiranje preko natječaja za izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. To nam je peti uzastopno odobreni projekt ovim natječajem!

Projekt “znam-neznam 2” zamišljen je kao nastavak prošlogodišnjeg projekta, ali za gimnazijski program. Dolaskom na edukativni portal “www.znam-neznam.info” pojavio bi se glavni izbornik. Potom bi bilo potrebno unijeti razred, zatim predmet te naposljetku nastavnu cjelinu. Bilo bi moguće odabrati geografiju, kemiju, fiziku i biologiju od 1-4 razreda gimnazijskog programa. Nakon odabira, primjerice 1. razreda, predmeta geografije i cjeline Zemlja u svemiru, pojavilo bi se jedno pitanje s četiri odgovora gdje je samo jedno točno. Pitanja i ponuđeni odgovori bili bi jasni, precizni i jezgroviti. Na kraju bi bio prikazan postotak uspješnosti i ocjena.

Prošlogodišnji projekt je ispunio naša očekivanja jer nam je dnevna posjećenost između 800 i 1000, a primili smo i brojne pohvale od učenika što nas izrazito veseli.

U projekt će biti uključena opatijska gimnazija Eugen Kumičić s kojom je potpisan sporazum o partnerstvu. Odabrat će se 16 visokomotiviranih učenika u suradnji s nastavnicima i stručnom službom koji bi sudjelovali u cijelom procesu, od prijedloga pitanja i predloženih odgovora do upoznatosti s tehničkim i dizajnerskim načinom izrade mobilnih i web aplikacija. Školska knjiga, najveća hrvatska izdavačka kuća, pružila nam je potporu i dala suglasnost za korištenje njihovih udžbenika i fotografija. Pošto Školska knjiga ima polovicu udjela u udžbenicima svih hrvatskih škola, smatramo da će suradnja s njima pružiti najbolji rezultat, ali i izazvati naveće zanimanje (od 40 000 učenika 1-4 razreda u hrvatskim gimnazijama, polovica tj. oko 20 000 radi prema udžbenicima Školske knjige te čine naše krajnje korisnike).

Potpisivanje ugovora se očekuje tijekom veljače dok s provedbom započinjemo u ožujku. Naknadno ćemo objaviti imena novih/starih autora pitanja.

error: Content is protected !!