UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

NP Plitvička jezera odobrio projekt “Geoškola Ličko-senjske županije”

Projekt “Geoškola Ličko-senjske županije” odobren je temeljem JAVNOG POZIVA ZA DODJELU FINANCIJSKIH SREDSTAVA UDRUGAMA I NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA IZ PRORAČUNA JAVNE USTANOVE „NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA“ u 2019. godini.

Projektom uključuje nabavu nastavnog sredstva iz geografije “Geološku zbirku u školi”, tisak pripadajučeg tvrdo ukoričenog priručnika, izradu nastavne pripreme za rad sa zbirkom te pripadajuće powerpoint prezentacije.
Zidnu geološku kartu Hrvatske M 1:300 000 i njezin tumač školi će pokloniti UPRIS-ov partner Hrvatski geološki institut.

Ideja projekta je bila da osnovne škole u Ličko-senjskoj županiji dobiju priliku da njihovi učenici za svoju školu osvoje geološku zbirku kao sredstvo u nastavi geografije. Sve škole su trebale poslati udruzi rad odabranog učenika kojeg bi volonteri udruge, stručnjaci iz geologije i geografije, ocijenili te na taj način odabrali najbolji osnovnoškolski rad. Tako bi geološku zbirku osvojila jedna od 15 osnovnih škola Ličko-senjske županije.

Ciljane skupine projekta su bili nastavnici geografije i njihovi učenici iz svih 15 osnovnih škola Ličko-senjske županije koji su se natjecali u izradi rada na temu fizičke geografije gdje je pobjednička škola dobila novo nastavno sredstvo.

Krajnji korisnici su brojne generacije učenika nagrađene škole koje će ovim projektom koristiti novo sredstvo u nastavi geografije. Odabran je rad Osnovne škole Plitvička jezera pod nazivom „Model jezera Kozjak od kaširanog papira“ pod mentorstvom nastavnice Gordane Kovačević Poznanović.

Napomena: Geološku zbirku je s pripadajućim materijalima uručio voditelj projekta i autor zbirke Zvonko Bumber te je održao predavanje za učenike.

 

Pobjednički rad

Pobjednički rad

error: Content is protected !!