UPRIS – Udruga za prirodoslovna istraživanja

“Geološke zbirke u dubrovačkim školama”

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika objavio je rezultate “Javnog poziva za predlaganje projekata/programa organizacija civilnog društva iz područja zaštite okoliša i prirode na prostoru Grada Dubrovnika za 2018. godinu”. Među odabranim projektima se našla i UPRIS-ov “Geološke zbirke u dubrovačkim školama”. Projekt je zamišljen kao završetak triju projekata iz područja popularizacije geologije koji se provode od 2016. godine.

Ideja je da 7 od 10 osnovnih škola čiji su učenici sudjelovali u projektu „Škola mladih dubrovačkih geologa 2016.“ i 6 od 9 srednjih škola čiji su učenici sudjelovali u projektu „Škola mladih dubrovačkih geologa 2017.“, dobiju priliku da njihovi učenici za svoju školu osvoje geološku zbirku. Sve škole će poslati udruzi rad odabranog učenika kojeg će volonteri udruge, stručnjaci iz geologije i geografije, ocijeniti te na taj način odabrati najbolji osnovnoškolski i najbolji srednjoškolski rad. Tako bi geološku zbirku osvojila jedna osnovna i jedna srednja škola.

Učenički radovi mogu biti:

a) crtež na temu planeta Zemlje i geologije (minerali, otoci, planine…)
ili
b) pisani rad na temu geologije Hrvatske ili planeta Zemlje općenito (ovaj rad ne smije biti seminarskog ili referatskog tipa već njime treba dominirati osobno poimanje i shvaćanje izgleda i krhkosti planeta na kojemu živimo)

Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju te se veselimo projektu koji će započeti u veljači, a završiti u svibnju 2018. godine.

error: Content is protected !!